7 krutých fází párty, na kterou jste vlastně nechtěli jít

Ano, mluvíme o vás.

I v případě, že jste od přírody párty animal, tak se vám občas stane, že vyrazíte na kolaudaci bytu nebo narozeniny, na které se vám původně chtělo zhruba asi tak jako vojákům za druhé světové do Stalingradu. Můžete si stokrát namlouvat, že se vám nálada zlepší a opakovat si máminu mantru že akce, na které se netěšíte, jsou nakonec ty NEJLEPŠÍ, ale opak je pravdou. Takový večírek má stejně jako truchlení několik psychologických fází, kterými si musíte projít, abyste nabyli opět své vnitřní rovnováhy.

Průzkum

Stejně jako vyděšený misionář v pustině mezi lidojedy se i vy pouštíte do rekognoskování terénu a začínáte se potit. Pohledy do cizích tváří domorodců vás nijak neuklidňují. Aspoň, že tu znáte jednu osobu. Tu, se kterou jste přišli. Shit.

Pocit opuštění

I když jste svůj doprovod s potem na čele ve dveřích prosili, ať vás neopouští, tak to udělal. Je jedno, jestli váš kamarád zahlédl spolužačku ze základky, dávno odoperované siamské dvojče nebo psa, kterého se rozhodl drbat.  Ta sketa vás zradila a nechala na nepřátelském území o samotě.

Odmítnutí

Zkoušíte se zapojit do konverzace cizích lidí, ale trošku to drhne. Vaše černé humory nikdo nechápe, na Firefly se nikdo nedívá a pokud ze zoufalství načnete sport, tak nám věřte, že jste se ze zákona schválnosti ocitli na párty literárních teoretiků, kteří měli poslední kontakt s míčem, když jím na základce dostali při vybíjené mezi oči. Nikdo vám neřekne nic nahlas, ale jejich úsměvy jsou křečovité a vaše sebejistota zajíždí pomalu dolů až kamsi k zemskému jádru, kde si objímá kolena a pláče.

Topící se stébla chytá

Když už myslíte, že se opravdu radši kvůli své trapnosti utopíte v tom mixu kompotu a vodky, co tu vyrábí ten divný opocený kluk, tak zahlédnete závan naděje. Není to Michal?! Tam přes hlavy ostatních jste ho zahlédli! To je přece váš starý známý…eeeh, bratranec nejlepšího kamaráda holky, co s vámi chodila dva týdny v sedmé třídě na keramiku! Co na tom, že ho zajímá jen osmdesátkové anime a smrdí trochu jako křeček. Je třeba se na něj nalepit.

Osamění

Ne, tak Michal vás nepoznal. A pokud ano, tak jen proto, aby vás ujistil, že musí už jít, protože ráno v osm začíná výstava morčat, které se účastní. Stejně jako umírající zvíře v největší fází utrpení, tak i vy hledáte klidný kout, kde byste mohli společensky zemřít. Kuchyň nebo koupelna se zdá jako nejvhodnější místo.

Není úniku před lidmi!

Našli vás. Je nám líto, ale toto je párty. A na párty jsou bohužel lidi. I kdybyste se zamkli do peřiňáku, kde jste se rozhodli plakat nad svou společenskou inkompetencí, tak je velmi pravděpodobné, že do deseti minut se tam bude cumlat nějaký čerstvý pár nebo se tam začne pár kluků hádat kvůli porušování pravidel beer pongu.

Úlevný odchod

Ne, máte toho plné zuby. Ačkoliv jste se snažili intenzivně sami sebe přesvědčit, že nejste sociální autisté a občas si radši povídáte s lidmi místo toho, abyste v pátek večer ve spodním prádle mňoukali na svou kočku a jedli u toho zmrzku, tak to prostě nevyšlo. Stačí se jen protáhnout kolem toho ožralého kluka, udělat piruetu kolem té ležící holky aaa….Dobby dostal svou bundu zpod hromady ostatní bund! Dobby je teď volný!

Tedy…až do příštího pátku, než vás někdo přesvědčí, že vyrazit si nějak by byl výborný nápad. Achjo.

Podobné články