Jak poznat, že patří do vašeho života

Jak poznat, že patří do vašeho života? Že má právo stát po vašem boku a prožívat s vámi hezké i horší chvilky? Otázka za zlatého bludišťáka, na níž hledá odpověď mnohý z nás a nemusí se jednat pouze o partnerský vztah. Těmito problémy mohou být ohroženy i vztahy přátelské.

Při čtení článku se zkuste zamyslet, jestli na tipech, které slouží k zodpovězení této filozofické otázky, přece jen něco není a doufejte, že nakonec nedojdete k obdobnému závěru:

Zajímá se o to, co děláte

Bod číslo jedno, nejdůležitější stavební kámen, na němž se zakládá každičký mezilidský vztah. Nic nedokáže zhatit poutu mezi dvěma lidmi více než čirý nezájem nebo naopak hraný zájem. Otázka zní, co je horší. Když někoho máte rádi, zájem o jeho život by měl být naprostou samozřejmostí, o které se nemusí vůbec debatovat. Bohužel se tak mnohdy neděje. Zkusme se teď tedy všichni zamyslet a upřímně si odpovědět, jestli věnujeme svým blízkým dostatečný zájem. Myslíte si, že je z vašeho chování zřejmé, že vám na nich záleží?

Ví, co vám udělá radost

Zná vás a ví, které věci máte ráda, a které naopak nesnášíte. Nestane se tak, že by vám daroval něco, co by vás přivedlo do rozpaků a depresí. Kupříkladu, když nejste zrovna příznivec velkých gest, na rande vám přinese ovoce, nebo oblíbenou čokoládu, protože ví, že vás to potěší mnohem víc než finančně náročný dárek. Takový člověk si je totiž dobře vědom toho, že to, že svého partnera dobře zná, je ten nejkrásnější dárek pod sluncem!

Ví, co má říct

Ví kdy má mluvit a kdy naopak mlčet. Když přijdete po náročném dni domů, ví, že vás má nejprve obejmout a nechat mluvit. Ví, že do toho nejprve nechcete kecat. Naslouchá vám a pamatuje si, co říkáte. Nemáte pocit, že byste se ho při hovoru musela ptát: ,,Pamatuješ si to, ne?“

Nikdy nepřemýšlíte, jestli je to správné

Pochybnosti si většinou dokáží nalézt skulinku i v těch nejkrásnějších časech. Jsou tu s námi každý den a není na nich nic zvláštního. Je to přirozené a dobré – pochybovat. Ovšem problém nastává, když pochybnosti začínají nabírat konkrétnější obrysy. Pokud si stále častěji kladete podobné otázky týkající se vašeho partnera/kamaráda, věřte. že něco špatně je!

 

Láska je záhadná věc, proto by vás mohly zajímat i naše další články. Třeba textík o tom, jak poznat, že vás miluje, nebo jak poznat, že patří do vašeho života.  A protože jsme tady trochu i romantici, co takhle 13 způsobů jak originálně vyznat lásku, nebo 15 tipů na zimní rande v Praze?

Podobné články