Nejlepší vánoční filmy

Vánoce sice nejsou, ale budou. Tak proč si náladu neudělat už teď.

Láska nebeská – vánoční romantická komedie

Pokud stále postrádáte vánoční náladu, a nemusí to být zrovna před vánoci, vřele doporučuji pustit si vánoční komedii Lásku nebeskou. Nejenže na vás vánoční atmosféra dýchá z každé scény, je plná příběhů se šťastným koncem, ale je také perfektně obsazená. V hlavních rolích se tak setkáte například se skvělým Alanem Rickanem, Hughem Grantem nebo Liamem Neesonem! A navíc, existuje snad větší klasika než tenhle film o Vánocích?

Prázdniny – vánoční film pro romantiky

Film, v němž si jednu z hlavních rolích střihne hrdinka Kate Winslet, je rovněž nádherným vánočním romantickým filmem. Snímek se točí okolo velice úspěšné, bohaté, avšak opuštěné a zrazené Amandy z Los Angeles a chudé Iris ze skromné chaloupky kdesi v Anglii. Obě svým způsobem zoufalé ženy se jednoho dne rozhodnou si během vánočních svátků na dva týdny vyměnit svá obydlí za účelem relaxace. Nečekaně tam však najdou mnohem víc!

Pretty woman – nejlepší z romantických vánočních filmů

Vánoční romantické filmy jsou klasikou, stejně jako řízek a salát. Jen málokterý snímek je natolik spjatý s Vánoci, jako pohádka pro dospělé Pretty Woman. Okouzlí vás od prvního okamžiku a možná uvěříte na šťastné konce! Příběh Viven v podání skvělé Julii Roberts, dívky, která z oblečení typického pro ženu z ulice hravě vklouzla do elegantních kabátků a saka, si zamiluje každý! Stejně tak její postupně vznikající vztah s úspěšným Edwardem Lewisem, jehož hraje okouzlující Richard Gere.

Sám doma – vánoční klasika pro celou rodinu

Mezi nejlepší vánoční filmy bezesporu patří filmová sága Sám doma. Tyto snímyk potěší malé dívaky, stejně jako dospělé, kterým připomene jejich dětská léta při sledování této vánoční klasiky. Ať už šibalského Kevina milujete či nenávidíte, Sám doma je perfetkní oddychovka pro vánoční svátky.

Grinch – animovaný vánoční film

Vánoční animované filmy se těší stejné oblibě, jako hrajé klasické kousky. Pokud patříte mezi fanoušky animáků, vsaďte na Grinche. Tento zelený mužíček se v posledních letech stal součástí Vánoc, přestože on sám ve filmu vystupuje jako někdo, kdo se ve Vánocích příliš nevyžívá.

Deník Bridget Jonesové – romantický vánoční film

Film, který vás donutí sednout a koukat, i kdybyste neměli čas. Je na něm cosi milého a příjemného, co vás pobaví a zaručeně navodí vánoční atmosféru. Navíc nemusíte skončit jen u prvního dílu. A malý bonus pro všechny nezadané! Po zhlédnutí tohoto filmu poznáte, že pro nikoho naděje nehasne a na všechny někde čeká jeho spřízněná duše!

Pelíšky – český vánoční film?

Nesmíme zapomenout na české vánoční filmy. Tím nejlepším, alespoň pro valnou část našinců, jsou nepochybně Pelíšky. Tento vánoční film prostě baví, i když jste ho viděli už 100x a nejlepší hlášky dokáže odrecitovat i ve spánku. Skvělý námět, vynikajcí obsazení a perfektní herecké výkony jsou receptem na jedinečný vánoční film, který nelze na Vánoce vynechat.

Tip

Sledovat, nebo stáhnout filmy si můžete na různých místech. Ta oblíbená místa tu ve zkratce uvádíme: Online sledovat můžete zdarma třeba na sledujserialykukaj.to nebo lookmovie, ale jestli si je chcete v klidu pouštět i na místech s omezeným přístupem k netu, nebo doma nemáte tak dobré připojení, můžete zkusit třeba webshare.cz nebo fastshare..

Jasně a ideální je k tomu mít doma TV VoyoNetflixSkylink nebo Telly. Pak už vás nic nemůže zaskočit. Jsou to sice placené služby, ale zase tam je opravdu dobrý výběr a nemusíte se bát, že nevědomky překračujete zákon.


Jestli vás filmy opravdu zajímají, může mrknout na náš přehled filmů z nejrůznějších kategoriíTam jsme totiž shrnuli články a témata, které už o filmech máme napsané. Třeba vás tam něco zaujme.

Podobné články