Situace, do kterých se nechce dostat žádný introvert

Introverti, od přírody méně společenští tvorové, jsou opředeni spousty mýty. Zvýšená tendence k alkoholismu, nekomunikativnost či protivnost, s tím vším a mnohým dalším bývají introverti spojováni. Je však všechno pravdivé?

Poznávání nových lidí

Oficiální představování se a poznávání nových lidí je pro introvertní jedince noční můra. Musí se tvářit přívětivě, konverzovat o nesmyslech a předstírat zájem. Hotová noční můra!

Společenské akce

Chcete-li svého introvertního kamaráda potěšit, rozhodně tak neučiníte pozvánkou na party či jinou společenskou akcí, kde je hodně lidí a hluku. Spíše ho potěší filmový večer či jiný poklidný večer.

Stísněné prostory

Interakce s jinými lidmi ve stísněných prostorech pro introverty také není nic příjemného. Problém však nemusí nutně spočívat z možné klaustrofobie, nýbrž fakt, že se v jeho těsné blízkosti nachází další lidi. Nejde bože, aby na něj někdo promluvil a on by mu musel takto zblízka pohlédnout do tváře!

Oficiální události

Pracovní pohovory, schůzky či zkoušky, to všechno introverty také příliš nepřitahuje. Většinou to totiž vyžaduje kvalitní mezilidskou komunikaci a vstřícné jednání – a to je velké spoustě introvertů poněkud cizí.

Nečekaná zvýšená pozornost

Pro introverty není nic horšího, než když se k němu na veřejném prostranství znenadání připoutá neobvykle velká pozornost ostatních lidí. Okamžitě znervózní a mají chuť utéct rovnou domů.

Podobné články