Miss Agro kralovalo Sto Zvířat

Další ročník studentského open air festivalu Miss Agro je za námi.

Miss Agro letos proběhla neuvěřitelným osmnáctým rokem, a opět dokázala, že přeměnit jindy usedlý univerzitní kampus v jednu velkou stage není žádný problém. Samotná soutěž krásy probíhala od čtyř hodin, došlo i na divácky velmi oblíbenou promenádu v plavkách či zápas s nafukovacími činkami. Odborná porota nakonec titulem Miss Agro korunovala čtyřiadvacetiletou Ladu Pařízkovou z fakulty agrobiologie a potravinových zdrojů. Ale ačkoliv má akce soutěž krásy ve svém názvu, o dívčí půvaby jde na festivalu až v druhé řadě. Tisíce návštěvníku letos dorazili hlavně na skvostný hudební doprovod.

První tóny se areálem České Zemědělské Univerzity rozezněly ve dvě hodiny. Kapela Dětský pokojíček, vítěz iZUN Music Challenge 2016 příjemně naladila posluchače a na následujících Covers for Lovers už kampus praskal ve švech. Po prvním představení finalistek již zmiňované soutěže krásy ovládla Suchdol skupina Sto zvířat. Jeden velký dav se utvořil pod podiem, nechal se unášet rytmem a rychle se dostával do varu. Neuvěřitelná show, kterou po sedmi letech zvířata předvedla na Miss Agro, by se klidně mohla stát zlatým hřebem večera. Na ten jsme si ale museli ještě počkat, a ono čekání vyplil koncert legendární skupiny Buty. Jejich skladby sborově pěl celý areál a já osobně jsem se z ušlapaného trávníku před stánky přenesla zpět do dětských let na skautský tábor.

Před devátou hodinou večerní jsme se dozvěděli a oslavili jméno nové královny krásy,  další bod programu a zároveň finální číslo, byl koncert Mydy Rabycad. Pod podiem se strhla taneční vřava, a tisíce lidí posílených alkoholem a pohlazených sluncem, se svíjeli v divokých rytmech. A kdo vydržel až do konce a ještě neměl dost, po vystoupení poslední skupiny se přesunul svíjet na nedaleký univerzitní klub Kruháč, kde pokračovala afterparty.

Plnoletost Miss Agro byla jednoznačně oslavena ve velkém stylu, počasí, hudba, i finalistky soutěže se vydařili, a kdo na akci byl, jistě bude mít na co vzpomínat. Pokud tedy zrovna nepatří k těm, komu budou muset průběh akce převyprávět střízlivější kamarádi.

 

Navštívili jste Miss Agro? Jak se vám akce líbila? Napište nám na náš Facebook!

 

Foto: izun.eu

Podobné články

Herci malých rolí

Klasik kdysi řekl, že není malých rolí, pouze malých herců. Ony ale malé role jsou. A mají své česk...