Jak nezavraždit své blízké

Fakt, že téměř všichni z nás rádi tráví čas se svou rodinou, nikdo nezpochybňuje. Co by však zároveň nemělo být zpochybňováno, je současná nelehká situace, která toto jindy pohodové soužití může značně znesnadňovat. Naštěstí pro vás mám několik tipů, jak zajistit, aby se vašemu hnízdečku problémy obloukem vyhnuly.

Nejprve přemýšlet než mluvit

Přemýšlet před tím než svou myšlenku vyslovíme, bychom měli vždycky, nejen v těchto dnech. Ovšem nyní jsme nedodržováním této teze ohrožení více než kdykoli jindy!

Netrávit veškerý čas pohromadě

Jsme tvorové společenští, takže ke spokojenému životu přirozeně potřebujeme společnost. Ale čeho je moc, toho je příliš. V současné době může být příliš především lidí v jednom bytě. Myslete na to, že čas, který věnujete pouze sami sobě, se vám v této době vrátí nespočetněkrát! Věnujte se své oblíbené činnosti, dělejte si svou práci, úkoly do školy nebo promýšlejte nové vize do budoucnosti.

Vymýšlet si aktivity

Je důležité mít naplánované, co v daný den chcete udělat. Vyhnete se tak přílišnému hloubání nad problémy, které mohou vyvrcholit v hádku!

Být tolerantní

V tomto čase, kdy se svými blízkými trávíme více času než obvykle, si snadněji všímáte různých nešvarů, které vám nemusejí být zrovna po chuti. Pokud na něco takového narazíte, zhluboka se nadechněte a spolkněte kousavou poznámku, protože i vy jistě máte něco, co ostatním nemusí vyhovovat.

Nevylívat si zlost

Jakmile problém přece jen dorazí, zkuste jej vyřešit v klidu, sami, nebo si nechte poradit. Přistupujte k tomu s chladnou hlavou a rozhodně si nevylívejte svou zlost na ostatních! Nemůžou za to.

Podobné články