5 nejlepší českých blogů o vaření a jídle

Které české blogy o gastronomii stojí za přečtění? Udělali jsme pro vás malý průzkum internetem.

Ráda šmejdím po internetu a pročítám různé blog o jídle, vaření a gastronomii vůbec. Některé mě velice zaujaly a ráda bych vám je v krátkosti představila. Hledáte radu k vaření? Postrádáte inspiraci? Bojíte se riskovat ostatní neověřené stránky, nebo si jen chcete přečíst zajímavosti ze světa gastronomie? My jsme pro vás prozkoumali nejrůznější weby o vaření. Přicházíme s top 5.

EASY CAKE

e-cake.blogspot.cz/

Na tento blog pravidelně přispívá devět redaktorů, což jistě napomáhá jeho rozličnosti. Najdete tu skvělé recepty především na moučníky. Nechybí ani různé recenze a inspirace ze zahraničí, velké množství článků je zde věnováno Španělsku. Velice mě zaujalo, že na blogu najdete i spoustu receptů na tradiční jídla české kuchyně jako je třeba svíčková na smetaně.

Na blogu Easy cake nechybí tradiční česká jídla.

ZÁPISNÍK PANA CUKETKY

www.cuketka.cz/

Tento blog vznikl v roce2006 ajeho autorem je Martin Kuciel. Na facebookové stránce má téměř čtrnáct tisíc fanoušků! A co v Zápisníku pana Cuketky najdete? Samozřejmě vás zde čeká spousta receptů, ale také propracované recenze na všelijaké produkty. Když jsem blog procházela, velmi mě zaujaly články z cest a různých gastronomických akcí. Vše doplňují kvalitní folografie. 

Na blogu Cuketka najdete spoustu recenzí.

GURMÁNKA.CZ

www.gurmanka.cz/

Tento blog o lásce k jídlu i životu je prací Šárky Škachové, která je velkou milovnicí vaření. Vydala i vlastní kuchařskou knihu s názvem Rande s gurmánkou.  Najdete zde veliké množství fotoreceptů. Velice mě zaujala reportáž z dovolené v Toskánsku. Co na tomto blogu také stojí za přečtení je rubrika Gatrozajímavosti, kterou můžu je ndoporučit.

Autorka blogu Gurmánka ráda cestuje za gastronomií.

KITCHENETTE

kitchenettecz.tumblr.com/

Tenhle blog mě zaujal na už první pohled propracovanou grafikou. Najdete zde spoustu receptů na moučníky, dezerty, chléb, pečivo, ale i na jídla inspirovaná italskou kuchyní. Na své si přijdou i vegetariáni. Ty určitě zaujme například Brusketa s kozím sýrem, višněmi a mátou.  A pokud zrovna nemáte čas na dlouhé vyvařování, navštivte rubriku Rychlé. Zde mě zaujal například Losos s křupavým květákem.  

Upečte si chléb s blogem Kitchenette.

CUPCAKE Z PRAHY

cupcakezprahy.blogspot.cz/

Milovníci sladkých zdobených bochánků zbystřete! Jak už napovídá název, jde o blog věnovaný především sladkým pokrmům. Většina receptů se věnuje sice cupcakům, ale najdete tu i recepty na koláče, profiteroles nebo třeba slaďoučké makronky. Velice mě zaujaly články se štítkem Sůl nad zlato, kde najdete například návod, jak si uplést domácí housky.

Krásně zdobené cupcaky jsou poznávacím znamením blogu Cupcake z Prahy.

A co vy, máte nějaký oblíbený blog o gastronomii? Sdělte nám to na facebooku.

Foto: sxc.hu, wikipedia.org

Podobné články