Díky supermarketům celoročně nás zásobujících chutnými banány si tuto dobrůtku můžete dopřát kdykoliv chcete.
Co budete potřebovat:
-
500 g polohrubé mouky
-
200 g cukru
-
sklenici vody
-
50 ml oleje
-
3 vejce
-
2 zralé banány
-
1 čokoládovou polevu (nebo hořkou čokoládu)
-
1 kypřící prášek
-
hrst mandlových plátků
-
kousek másla na vymazání formy
Postup:
Ve větší míse smíchejte mouku s kypřícím práškem. Následně přidejte cukr, olej, tři celá vejce, rozmačkané banány a vodu. Vzniklé těsto nalejte do předem vymazané bábovkové formy a dejte péct do trouby na třicet až čtyřicet minut na 200 ºC. Po upečení bábovku nechte vychladnout. Teprve poté ji můžete vyklopit, potřít čokoládovou polevou a posypat plátky mandlí.
Pozor!
Banány je třeba nechat uzrát a použít je do bábovky, až když mají na slupce černé tečky. Teprve tehdy jsou banány nejaromatičtější.
Máte rádi bábovku? Podělte se o svůj názor v diskuzi či na Facebooku.
Foto: Zuzana Přidalová, StudentPoint