Na výrobu skvělých domácích nanuků potřebujete nejen suroviny, ze kterých nanuk vytvoříte, ale také tvořítka, ve kterých nanuky necháte zamrazit. V dnešní době je na trhu nepřeberné množství tvořítek různých tvarů, velikostí a barev. Tady jsou naše tipy!
Ovocný nanuk s jogurtem
Na domácí nanuky s jogurtem potřebujeme kousky sezónního ovoce (jahody, broskve, borůvky, mango, kiwi), citrónovou šťávu, bílý jogurt a vanilkový cukr. Ovoce rozmixujeme se lžickou citrónové šťávy. Dále přidáme 2 kelímky bílého jogurtu a jeden sáček vanilkového cukru. Směs promícháme a naplníme ji do připravených tvořítek. Z tohoto množství připravíme 4 až 6 nanuků.
Domácí tvarohový nanuk
Na tvarohové nanuky potřebujeme ušlehanou smetanu, se kterou smícháme na kousky nakrájené ovoce a tvaroh. Celu směs podle potřeby osladíme a dáme do tvořítek zamrazit. Těsně před podáváním můžeme nanuky namočit do čokolády.
Domácí „vodový“ ovocný nanuk
Na „vodové“ nanuky potřebujeme jen ovoce a ovocný džus. Ovoce (například jahody) rozmixujeme (lze použít i více druhů ovoce) a přidáme trochu 100% ovocného džusu. Do směsi můžeme přidat ješte pár nakrájených jahod pro efekt, nalijeme do tvořítek a dáme zamrazit.
Ujíždíte na nanucích? Máte svoje tipy na domácí nanuky? Napište nám je na náš Facebook!
Foto: fruitfortheoffice.blogspot.com, katescreativespace.com, postovnezdarma.cz, ikea.com, eshop.tescoma.cz