Nepečený mini cheesecake

Jednoduchý, rychlý a báječný!

Čeká vás párty, oslava, rodinná sešlost nebo si chcete sami pochutnat na opravdové senzaci? Není nic jednodušího než rychlý recept na nepečený mini cheesecake. Věřte, že se nasytí i vaše oči a bude vám líto ho sníst!

Suroviny

50 g másla
150 g máslových sušenek
110 g mascarpone
110 g smetanového sýru (například ricotta)
50 g cukru
300 ml smetany ke šlehání
kapka vanilkové esence

Mini cheesecake.

Postup

1. Udělejte směs na podklad. Rozmixujte sušenky a k nim přimíchejte rozpuštěné máslo. Dejte si záležet na konzistenci, těsto by se nemělo drolit. Najděte si nějaké formičky, mohou to být klidně rozříznuté plastové lahve. Po vyplnění dejte na pár minut do ledničky.

2. Zvlášť do mísy si dejte mascarpone, sýr, cukr a vanilkovou esenci. Vše důkladně promíchejte a poté přidejte smetanu na šlehání a ručně vyšlehejte do tuhého krému (nebojte, je to hned).

3. Teď přichází na řadu kreativní stránka, kdy je čistě na vás, jestli zbytek formičky vyplníte pouze vyšlehaným krémem nebo ho proložíte třeba ovocem. Já ozbodil dortík až nahoře.

4. Dejte alespoň na půl hodiny do ledničky a máte hotovo.

Mini cheesecake.

 

Foto: Václav Jirda, StudentPoint.cz

Podobné články