Ochutnejte špenátové lasagne s mozzarellou

Vyzkoušejte tuto špenátovou dobrotu a už nebudete chtít jíst špenát jinak.

Co budete potřebovat:

  • 1 balení lasagní (plátků)

  • 2 balení mraženého špenátu

  • 5 stroužků česneku

  • polévkovou lžíci olivového oleje

  • 100 ml vody

  • 1 čajovou lžičku soli

  • 50 g mouky

  • 50 g másla

  • 400 ml mléka

  • ¼ čajové lžičky mletého muškátového oříšku

  • 2 mozzarelly

  • 50 g tvrdého sýra

  • tuk na vymazání plechu

Česnek dodává lasagním jedinečnou chuť.

Postup:

Rozmražený špenát krátce povařte s trochou vody. Po uvaření do něj vmíchejte nastrouhaný česnek, olivový olej a sůl. V jiném hrnci z mouky a másla udělejte zlatavou jíšku, zalijte ji mlékem a ochuťte muškátovým oříškem. Za stálého míchání vařte na mírném ohni zhruba pět minut do zhoustnutí. Do vymazaného hlubokého plechu dejte vrsvu špenátu a pak opakovaně několik vrstev lasagní, špenátu a bešamelu. Nakonec položte na plátky pokrájenou mozzarellu a celé posypte nastrouhaným sýrem. Zapékejte 30 až 40 minut ve středně vyhřáté troubě (180 ºC).

 

Chutná vám italská kuchyně? Podělte se s námi o váš názor v diskuzi nebo na Facebooku.

 

Foto: sxc.hu, Zuzana Přidalová, StudentPoint

Podobné články