Co budete potřebovat:
-
1 balení lasagní (plátků)
-
2 balení mraženého špenátu
-
5 stroužků česneku
-
polévkovou lžíci olivového oleje
-
100 ml vody
-
1 čajovou lžičku soli
-
50 g mouky
-
50 g másla
-
400 ml mléka
-
¼ čajové lžičky mletého muškátového oříšku
-
2 mozzarelly
-
50 g tvrdého sýra
-
tuk na vymazání plechu
Postup:
Rozmražený špenát krátce povařte s trochou vody. Po uvaření do něj vmíchejte nastrouhaný česnek, olivový olej a sůl. V jiném hrnci z mouky a másla udělejte zlatavou jíšku, zalijte ji mlékem a ochuťte muškátovým oříškem. Za stálého míchání vařte na mírném ohni zhruba pět minut do zhoustnutí. Do vymazaného hlubokého plechu dejte vrsvu špenátu a pak opakovaně několik vrstev lasagní, špenátu a bešamelu. Nakonec položte na plátky pokrájenou mozzarellu a celé posypte nastrouhaným sýrem. Zapékejte 30 až 40 minut ve středně vyhřáté troubě (180 ºC).
Chutná vám italská kuchyně? Podělte se s námi o váš názor v diskuzi nebo na Facebooku.
Foto: sxc.hu, Zuzana Přidalová, StudentPoint