Už jste někdy vyzkušeli spojení kuřecího masa a lahodných klíčků mungo? Že ne? Pak je jistě načase to napravit. Vydejte se s námi do Číny a vyzkoušejte tento recept na jednoduché, přesto velice chutné jídlo.
Připravte si (na 4 porce):
- 400 g kuřechích prsou
- 1 lžíci sójové omáčky (lepší je světlá)
- 1 lžičku cukru
- 2 lžičky škrobu (vhodnější je kukuřičný)
- 1/2 bílé papriky
- 1 cibuli
- 2 jarní cibulky
- 3 lžíce oleje
- 125 g mungo klíčků (čerstcých nebo z konzervy)
- 1/2 hrnku kuřecího vývaru
- škrob na zahuštění
- sůl
Postup:
Kuřecí maso očistěte od šlach a nakrájejte ho na tenké nudličky. Dejte do misky. Připravte si marinádu z 1 lžíce sójové omáčky, lžičky cukru a 2 lžiček kukuřičného škrobu. Nalijte na maso a dejte na 20 minut marinovat do chladničky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká půlkolečka. Jarní cibulky omyjte a nasekejte na jemné kousky. Klíčky mungo buď omyjte (když jsou čerstvé) nebo sceďte a okapejte (pokud použijete sterilované. Papriku omyjte, očistěte a nakrájejte na tenké proužky.
Nyní krátce opečte maso s cibulí, dokud nezbělá. Poté přidejte jarní cibulku, bílou papriku a mungo klíčky. Opékejte dalších cca. 5 minut, pak podlijte vodou a nechte dusit do změknutí. Poté si v šálku rozmíchejte 1 lžíci škrobu a omáčku zahustěte. Vařte asi 1-2 minuty do zhoustnutí. Podle chuti posolte. Podávejte s vařenou rýží.
Doubrou chuť!
Jak vám chutnalo? Máte rádi čínská jídla plná zeleniny? Sdělte nám to na facebooku.
Foto: Zuzana Holmanová, StudentPoint