Připravte si lahodné kuřecí nudličky po čínsku

Na lahodné čínské jídlo nemusíte chodit do resturace. Zvládnete ho hravě doma!

Už jste někdy vyzkušeli spojení kuřecího masa a lahodných klíčků mungo? Že ne? Pak je jistě načase to napravit. Vydejte se s námi do Číny a vyzkoušejte tento recept na jednoduché, přesto velice chutné jídlo.

Připravte si (na 4 porce):

  • 400 g kuřechích prsou
  • 1 lžíci sójové omáčky (lepší je světlá)
  • 1 lžičku cukru
  • 2 lžičky škrobu (vhodnější je kukuřičný)
  • 1/2 bílé papriky 
  • 1 cibuli 
  • 2 jarní cibulky
  • 3 lžíce oleje
  • 125 g mungo klíčků (čerstcých nebo z konzervy)
  • 1/2 hrnku kuřecího vývaru
  • škrob na zahuštění
  • sůl

Postup:

Maso připravené na marinování.

Kuřecí maso očistěte od šlach a nakrájejte ho na tenké nudličky. Dejte do misky. Připravte si marinádu z 1 lžíce sójové omáčky, lžičky cukru a 2 lžiček kukuřičného škrobu. Nalijte na maso a dejte na 20 minut marinovat do chladničky.

Nakrájená zelenina.

Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká půlkolečka. Jarní cibulky omyjte a nasekejte na jemné kousky. Klíčky mungo buď omyjte (když jsou čerstvé) nebo sceďte a okapejte (pokud použijete sterilované. Papriku omyjte, očistěte a nakrájejte na tenké proužky.

Opečené směs masa a zeleniny.

Nyní krátce opečte maso s cibulí, dokud nezbělá. Poté přidejte jarní cibulku, bílou papriku a mungo klíčky. Opékejte dalších cca. 5 minut, pak podlijte vodou a nechte dusit do změknutí. Poté si v šálku rozmíchejte 1 lžíci škrobu a omáčku zahustěte. Vařte asi 1-2 minuty do zhoustnutí. Podle chuti posolte. Podávejte s vařenou rýží.

Doubrou chuť!

Jak vám chutnalo? Máte rádi čínská jídla plná zeleniny? Sdělte nám to na facebooku.

Foto: Zuzana Holmanová, StudentPoint

Podobné články