Silvestrovské chuťovky z listového těsta

Vyčarujte z listového těsta pohoštění na Silvestra!

Listové těsto patří mezi jedno z nejlepších pro přípravu nejrůznějších dobrot. Na Silvestra si některé ze slaných pochoutek můžete připravit sami.

Jednohubky z listového těsta

Hodí se k vínu i pivu, udělat jdou na mnoho způsobů. Potřebujete ještě další důvody k jejich přípravě?

Suroviny:

  • balení listového těsta
  • tvrdý uzený sýr
  • vejce
  • kmín nebo oblíbená směs koření
  • sůl

Postup:

Listové těsto vyválejte na pomoučněném vále a za pomoci ostrého nože nařežte tak, aby vznikly čtverečky. Ty pomažte rozkvedlaným vejcem a ozdobte uzeným sýrem, kmínen a solí. Pečte dokud těsto nezrůžoví – přibližně deset až patnáct minut při 200 ºC.

Jednohubky se hodí k vínu i pivu.

Pizza šneci

Další chuťovka patří mezi osvědčenou klasiku. Náplně jsou velice rozmanité, pokud ale máte rádi klasickou pizzu, určitě vyzkoušejte tento recept.

Suroviny:

  • balení listového těsta
  • tvrdý sýr
  • kečup nebo rajčatová omáčka
  • směs koření na pizzu

Postup:

Vyválejte na vále listové těsto, které zlehka pomažte kečupem, posypte špetkou koření a strouhaným sýrem. Vše smotejte jako roládu a nakrájejte na kolečka, která dávejte na pečící papír. Pečte patnáct minut při 185 ºC.

Šneci z listového těsta s chutí pizzy.

Párečky v „rohlíku“

Pro milovníky párků v rohlíku jsou tu párečky v listovém těstě.

Suroviny:

  • balení listového těsta
  • balení kvalitních vídeňských párků
  • vejce na potření

Postup:

Listové těsto vyválejte na vále a nožem nařežte na pásky o šířce dvou centimetrů. Na každý párek namotejte dokola pásek z listového těsta a potřete vejcem. Pečte patnáct minut při 185 ºC.

Chuťovka nejen pro milovníky párků.

Vyzkoušeli jste některý z těchto receptů?

Foto: Zuzana Přidalová, StudentPoint

Podobné články