Těsto, ze kterého vykouzlíte jakýkoli cupcake

Chtěli byste znát základ na cupcake těsto, ze kterého lze vytvořit různé kombinace? Proto je tu dnešní článek!

Dnes vám přinášíme recept na cupcakes, který snadno modifikujete a proměníte. Je jedno, zda preferujete jednoduché “nahé” dortíky, nebo pompézní nazdobené fešáky, tento recept uspokojí všechny milovníky sladkého!

Nebojte se experimentovat a vrhněte se s námi do pečení!

Základní cupcakes

Ingredience:

200 g másla

200 g moučkového cukru

100 g polohrubé mouky

2 lžičky kypřicího prášku

4 vejce

špetka soli

Postup:

1) Vyšleháme máslo a cukr do pěny.

2) V jiné míse prosijeme moukou s kypřicím práškem a solí.

3) Rozbijeme a vyšleháme vajíčka. Pomalu je přidáme do máslové pěny. Poté mírně vmícháme moučnou směs a rozmícháme.

4) Hotovou směsí naplníme papírové košíčky ve formičkách na muffiny/cupcakes a vložíme do trouby předehřáte na 180 °C. 

5) Pečeme zhruba 15 minut, než cupcaky zezlátnou.

6) Necháme vychladnout, zdobíme a podáváme!

Variace

Vanilkové cupcakes: Stačí když do máslovo-cukrové směsi přidáte zrníčka z vanilkového lusku, popřípadě použijete vanilkový extrakt nebo vanilkový cukr.

Čokoládové cupcakes: V hrnečku si rozmícháme pravé holandské kakao s horkou vodou, necháme odstát a vychladnout. Kakaovou tekutinu přimícháme až k hotové jednolité směsi, těsně před vkládáním do košíčků.

Kokosové cupcakes: Do tekuté směsi (máslo, cukr, vajíčka) přidáme trochu kokosového mléka a do závěrečné směsi nešetříme s jemně nastrouhaným kokosem. Výsledkem jsou půvabně bílé dortíky.

Kávové cupcakes: Jediné, co musíme udělat, je do sypké směsi (z mouky, kypřicího prášku a soli) přidat 24 lžičky rozpustné kávy.

– Experimentovat dále můžete s všelijakými extrakty, oříšky, medem, sirupy, nutellou, oreo sušenkami… Prostě popusťte uzdu své fantazii!

 

Máte rádi cupcakes? Už jste je pekli? Podělte se s námi o váš názor na Facebooku!

 

Foto: Flickr.com (Kelly Sue)

Podobné články