Může se stát, že vás klasické chlebíčky se šunkou na Silvestra omrzí. Máte ale chuť udělat něco domácího, čím rodinu a návštěvu ohromíte? Vyzkoušejte jednohubky, které jsem pro vás vybrala. Jsou jednoduché, krásně barevné a hlavně chutné!
Minisendvič se schwarzwaldskou šunkou, žervé a rukolou
Bohužel fotky byly odstraněny, hledáme náhradu a myslíme na vás.
Na deset minisendvičů potřebujete:
deset tmavých pšeničných toustů, deset plátků schwarzwaldské šunky, jedno balení rukoly, jedno balení mazacího sýru žervé, párátka
Bohužel fotky byly odstraněny, hledáme náhradu a myslíme na vás.
Všechny tousty si lehce opečte v toustovači. Poté z každého okrájejte okraje, aby vám z nich vznikly čtverce, které rozkrojíte napůl. Všechny kousky potřete z jedné strany sýrem a vytvořte dvojičky. U každé z nich vyberte jeden kus toustu, na který naskládáte pořádnou porci rukoly, položíte stočený plátek šunky a přiklopíte druhou půlkou toustu. Minisendvič upevněte párátkem.
Uzený losos s pažitkovou pomazánkou na slunečnicovém chlebu
Bohužel fotky byly odstraněny, hledáme náhradu a myslíme na vás.
Na deset jednohubek potřebujete:
pět až deset plátků celozrnného slunečnicového chleba, asi 250 gramů uzeného lososa, dvě balení mazacího sýru žervé, čerstvou pažitku
Bohužel fotky byly odstraněny, hledáme náhradu a myslíme na vás.
Ze slunečnicového chleba vykrojte stejně velká kolečka. Smíchejte žervé s nasekanou pažitkou, případně dochuťte kořením. Kolečka namažte vrstvou pomazánky, na ni naaranžujte kusy uzeného lososa a dozdobte pažitkou.
Zapečená bagetka s hermelínem, brusinkami a mandlí
Bohužel fotky byly odstraněny, hledáme náhradu a myslíme na vás.
Na deset bagetek potřebujete:
jednu francouzskou bagetu, jedno balení sametového hermelínu, brusinky z kompotu, plátky mandlí na ozdobu
Bohužel fotky byly odstraněny, hledáme náhradu a myslíme na vás.
Bagetu rozkrájejte šikmo na kolečka a hermelín na plátky. Bagetky vyložte na plech, poklaďte plátky sýra a lehce rozpečte v předehřáté troubě. Mělo by stačit asi 200 °C na zhruba 5 minut, ale uvidíte sami, sýr by se měl malinko roztékat. Musíte si dát ale pozor, aby vám bagetky příliš neztvrdly, lepší je sýr rozpéct jen z vrchní části. Nakonec je přelijte brusinkami a ozdobte plátkem mandle.
Líbí se vám tyto jednohubky? Nebo dáte přednost klasickým chlebíčkům?
Foto: Tereza Pánková, StudentPoint