Tři tipy na silvestrovské jednohubky

Svátky a oslavy potřebují nějaké to dobré jídlo. Připravili jsme pro vás tři jednoduché recepty, které mohou zdobit váš stůl!

Může se stát, že vás klasické chlebíčky se šunkou na Silvestra omrzí. Máte ale chuť udělat něco domácího, čím rodinu a návštěvu ohromíte? Vyzkoušejte jednohubky, které jsem pro vás vybrala. Jsou jednoduché, krásně barevné a hlavně chutné

Minisendvič se schwarzwaldskou šunkou, žervé a rukolou

Tato šunka je dobrou alternativou parmské šunky.

Na deset minisendvičů potřebujete:

deset tmavých pšeničných toustů, deset plátků schwarzwaldské šunky, jedno balení rukoly, jedno balení mazacího sýru žervé, párátka

V jednoduchosti je krása!

Všechny tousty si lehce opečte v toustovači. Poté z každého okrájejte okraje, aby vám z nich vznikly čtverce, které rozkrojíte napůl. Všechny kousky potřete z jedné strany sýrem a vytvořte dvojičky. U každé z nich vyberte jeden kus toustu, na který naskládáte pořádnou porci rukoly, položíte stočený plátek šunky a přiklopíte druhou půlkou toustu. Minisendvič upevněte párátkem. 

Uzený losos s pažitkovou pomazánkou na slunečnicovém chlebu

Uzeného lososa můžete ozdobit bylinkami.

Na deset jednohubek potřebujete: 

pět až deset plátků celozrnného slunečnicového chleba, asi 250 gramů uzeného lososa, dvě balení mazacího sýru žervé, čerstvou pažitku

Místo pažitky můžete vyzkoušet třeba kopr.

Ze slunečnicového chleba vykrojte stejně velká kolečka. Smíchejte žervé s nasekanou pažitkou, případně dochuťte kořením. Kolečka namažte vrstvou pomazánky, na ni naaranžujte kusy uzeného lososa a dozdobte pažitkou. 

Zapečená bagetka s hermelínem, brusinkami a mandlí

Dávejte pozor na rozpékání bagetek, aby nebyly příliš tvrdé.

Na deset bagetek potřebujete:

jednu francouzskou bagetu, jedno balení sametového hermelínu, brusinky z kompotu, plátky mandlí na ozdobu

Mandle jsou jen na ozdobu, můžete je vynechat.

Bagetu rozkrájejte šikmo na kolečka a hermelín na plátky. Bagetky vyložte na plech, poklaďte plátky sýra a lehce rozpečte v předehřáté troubě. Mělo by stačit asi 200 °C na zhruba 5 minut, ale uvidíte sami, sýr by se měl malinko roztékat. Musíte si dát ale pozor, aby vám bagetky příliš neztvrdly, lepší je sýr rozpéct jen z vrchní části. Nakonec je přelijte brusinkami a ozdobte plátkem mandle. 

Líbí se vám tyto jednohubky? Nebo dáte přednost klasickým chlebíčkům? Napište nám o tom na Facebooku!

Foto: Tereza Pánková, StudentPoint

Podobné články