Jak poznáme, že máme zkažený plísňový sýr?

V našem nepravidelném seriálu se dozvíme tentokrát něco, co se vám bude dost hodit na kolejích.

Už se to zase blíží. Koleje, spolubydlení a s tím spojená společná lednička. Neustále mizící pochutiny, i když na nich máte napsané vlastní jméno. Protože jméno, to není přenositelná nemoc. A všechno jídlo v ledničce je potenciálně vaše, pokud se vracíte domů po půlnoci a máte v sobě promile alkoholu. Taková je všeobecná společenská etiketa, ne?

Hmmm, plísňový sýr. Ale sakra, je v té ledničce už pár měsíců, ne? Ale je to plísňový sýr, ten se přece nemůže zkazit. Nebo může?!

Může. I plísňový sýr se může zkazit a takhle poznáte, zda už byste ho krást neměli

Kvalitní plísňový sýr by na sobě měl mít zelenomodrá místečka, zatímco zbytek sýru je světlá bílý. Tak poznáte, že je dobrý a můžete ho klidně zbaštit. Klidně může zapáchat, to k němu tak nějak patří.

Že je už zkažený a měl by mířit přímo do koše, to se pozná podle několika věcí. Není to tak složité. Pokud ta plíseň na něm není zelenomodrá, ale spíše hodně černá nebo do růžova s žlutými oblastmi, je to znamení, že sýr už není v pořádku. Také není v pořádku sýr, který je na povrchu slizký nebo naopak oschlý.

Snězte raději Karlovi ten sendvič, co si tak hezky připravil, aby ho měl zítra do školy.

Podobné články