VEČEŘE LEVNĚ A RYCHLE: Grilovaný hermelín

Nevíte co vařit? V dnešním díle seriálu večeří, které se řídí potřebami nás studentů tedy – rychle, levně a chutně si připravíme hermelín na grilu.

Patříte mezi studenty, kteří by si rádi levně pochutnali na dobré večeři, ale dochází vám nápady? Nezoufejte! Vyzkoušejte recept na skvělý grilovaný hermelín, který můžete zapéct také v troubě. Pokud vás už nebaví večeřet denně chleba se salámem přicházíme s řešením.

Surovina: (na 2 porce)
2 ks hermelínu ( připadně jiný sýr s bílou plísní na povrchu)
1velká lžíce koření na grilovaný sýr
50ml olivového oleje
kousek alobalu na zabalení
Příloha: pečivo nebo zelenina dle libosti nebo vašich možností
Postup krok za krokem

Nejprve si rozkrojíme hermelín na polovinu. Směs koření smícháme s olivovým olejem a potřeme vnitřní stranu sýru. Vrchní část přiklopíme a sýr potřeme kořeněnou směsí i povrchu. Zabalíme do alobalu. Dáme na připravený gril, připadně do předehřáté trouby na 180°C cca na 12 minut zapéct.

Poznámka: Pro milovníky uzenin lze dovnitř hermelínu přidat plátek uzeného, šunky atp. Dbejte na to, aby byl přehyb alobalu na bocích. Sýr by se jinak rovnoměrně nerozpekl.

Nalákal vás tento recept na opravdu výborný rozpečený sýr? Jaký druh sýru preferujete? Připojte se do diskuze v komentářích nebo na našem facebooku.

Foto: wikimedia.com, Kristýna Szkanderová

Podobné články