Zdravé mlsání – Hraběnčiny řezy v celozrnné podobě

Máte chuť na něco zdravého a sladkého? Upečte si hraběnčiny řezy!

Po svátcích plných sladkostí a cukroví přichází čas odlehčit si jídelníček. Co ale dělat, když si přesto chcete upéct něco lahodného a dobrého? Vyzkoušet můžete náš recept na hraběnčiny řezy ve zdravé celozrnné podobě.

Budete potřebovat:

  • 500 g celozrnné mouky
  • 250 g kvalitního másla
  • 150 g třtinového cukru
  • 50 g moučkového cukru
  • 100 g ořechů
  • 6 větších jablek
  • hrst rozinek
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • špetku skořice

Postup:

Rozklepněte vejce a oddělte žloutky od bílků. Z bílků a moučkového cukru vyšlehejte tuhý sníh. Z mouky, změklého másla, třtinového cukru a kypřícího prášku vypracujte těsto. Polovinu těsta dejte ztuhnout do ledničky, zbytek těsta vyválejte na vymazaný plech. Poté oškrábejte a nastrouhejte jablka, která poklaďte na těsto. Následně jablka posypte skořicí, přidejte rozinky, nastrouhané ořechy a po celé ploše rozetřete sníh z bílků. Ztuhlý zbytek těsta vyndejte z ledničky a nastrouhejte na rozetřený sníh. Pečte 45 minut v troubě vyhřáté na 185 ºC.

Celozrnná varianta plná kvalitních surovin!

Pečete rádi z celozrnné mouky? Sdělte nám svůj názor v diskuzi či na našem Facebooku.

 

Foto: Zuzana Přidalová, StudentPoint

Podobné články