YouTubeři si ve velkém kupují a otvírají tajemné balíčky z dark webu

Takhle vypadá dnešní youtuberská zábava.

Abyste měli prst na tepu doby, měli byste vědět, co dělají současní západní YouTubeři. Jak se zdá, nakupují na dark webu.

Tajemné balíčky z temného koutu internetu

Dark web je ta neoficiální část internetu, kam se dostanete jen přes speciální prohlížeč a můžete si tam prohlížet dětskou pornografii, objednat si domů heroin nebo zbraň, případně si najmout vraha. Na dark webu se v poslední době také začaly prodávat takzvané „mystery box“ – balíčky za cenu klidně 1000 dolarů, ve kterých nemůžete mít nejmenší tušení, co bude obsahem. Kradené telefony? Notebook? Uřezaná hlava?!?

Právě tohle mysteriózno přitahuje diváky, když si nějaký YouTuber tajemný balíček z dark webu pořídí a na kameru postupně odhaluje, co obsahuje. A občas to může být dost napínavé… a nechutné.

Bude tam uřezaný prst?!

Když si YouTubeři začali kupovat tajemné boxy z aukčních síní jako eBay, pořád to bylo docela zábavné. Mohli tam objevit něco hodně cenného, ale většinou byl obsahem starý mobil, nějaké hračky nebo oblečení. Tajemný box z dark webu je mnohem zábavnější. Protože může klidně obsahovat uřezaný prst v igelitovém pytlíčku.

Na ten žádný YouTuber zatím sice nenarazil, ale narazili na podivné špinavé dětské oblečení, věci potřísněné krví nebo objekty se satanistickými obrázky. Zajímavé je, že občas takové balíčky stojí klidně 10 tisíc dolarů, tedy v přepočtu téměř 230 tisíc korun. Právě tolik stál balíček, který celý tento trend začal a YouTuber si ho musel vyzvednout na opuštěném letišti.

Jiný YouTuber zase rozbaluje krabici z dark webu za 250 dolarů, kde najde vlhčené kapesníčky a papírek a nápisem „Budeš je potřebovat“. Uvnitř jsou pak rukavice na box, mobilní telefon Motorola, podivná tekutina, plyšový medvídek, nějaká smradlavá věc v pytlíčku, prášek, voňavka, malý šroubovák pokrytý krví a starý iPad.

Podle expertů ale tahle legrace YouTuberů může skýtat reálná nebezpečí. Jeden YouTuber měl plyšového medvěda, v něm byl další a v něm další a v něm… Podezřelé pilulky. Jiný YouTuber vyndavá z krabice věci, které vypadají jako důkazy z místa vraždy. V krabici najde telefon s dvěma fotkami opuštěné budovy, panenky s lidskými vlasy a zuby, dětskou aktovku s oblečením a podobné věci.

Je samozřejmě možné, že některá ta videa jsou podvod pro shlédnutí, nebo dokonce i prodejci na dark webu dělají pro své nakupující velmi promakané podvody. Ale všechno je to tak zábavně děsivé, že se nedivíme, že mají tyhle unboxingy na YouTube takový úspěch.

Kdy se toho chytí nějaký český YouTuber? A bude jeho video reálné nebo podvod na fanoušky? Otázky, samé otázky.

A muselo pro některý ten mystery box umřít nějaké dítě?! Uaaaaaa!

Podobné články