Jak se vyhnout větě „Mezi námi je konec“?

Koronavirová situace může vytvářet poměrně silný tlak na mezilidské vztahy, zejména pak na ty, které jsou vystaveny zkoušce společného přežití v domácnosti téměř 24/7. Mnohé statistiky poukazují na fakt, že se v Číně za dobu koronaviru podstatně zvýšily rozvody manželství. Jak zabránit tomu, aby se podobná prognóza vyplnila i u nás?

Být trpělivý

Trpělivost je rozhodně základním kamenem k úspěchu. Být trpělivý a ohleduplný ke svému partnerovi vám ušetří mnohé problémy, které často vznikají neopodstatněně, pouze z důvodu vlastní podrážděnosti.

Problémy neřešit hádkou

Prospěšné může být také uvědomění si, jak jste dosavadně řešili problémy. Hádáte se často? Co za tím stojí? Snažte se nezačínat hned kritikou. Ač to někdy není snadné, rozhodně se vyplatí si s partnerem nejprve konstruktivně promluvit a zkusit se na danou problematiku podívat i z jeho úhlu pohledu.

Komunikovat

Komunikace je pro vztah životně důležitá kdykoli, natož nyní, kdy jste spolu nuceni trávit téměř veškerý volný čas. Mluvte spolu, mluvte o svých starostech, ale i radostech a uvidíte, že se vše v dobré obrátí!

Netrávit veškerý čas spolu

Možná byste se divili, jak může několik hodin, které strávíte pouze ve své společnosti, blahodárně působit na vaše psychické zdraví. Pro člověka je totiž důležitý čas strávený ve společnosti jiných, ale i čas strávený o samotě.

Rozdělit si práci doma

Dělba práce je nejen základem demokratického státu, ale i pohodové domácnosti!

Plánovat

Ač v této chvíli víte, že se v nejbližší době nejspíš na žádnou velkou dovolenou nepodíváte, rozhodně by vás to nemělo zastavit v plánování si pěkné budoucnosti! Sami jistě dobře víte, jak fakt, že se máte na co těšit, dokáže zvednout náladu!

Podobné články