KVÍZ – Jak dobře znáš Přátele?

Myslíš si, že jsi ten největší znalec téhle desetileté seriálové řady? Uvidíme! A jako bonus video "Co se při natáčení nepovedlo".

Seriál Přátelé je dodnes jedním z nejoblíbenějších sitcomů všech dob. Proslavil šestici hlavních postav a naopak – v pozdějších sériích byla čest pro slavné herce, když si tu mohli zahrát epizodní roli. Je to zkrátka fenomén. 

 Odpověz na otázky a potom si podle počtu správných odpovědí sečti body.

  1)   Kolikrát byl Ross ženatý?

  2)   Kolik sester má Joey?

  3)   Čím se živí Chandlerův otec?

  4)   Kdo se s kým zná nejdéle? (Nepočítáme Rosse a Moniku, protože jsou sourozenci.)

  5)   Kdo jako jediný nemá žádného sourozence?

  6)   Kdo nikdy nebydlel v Moničině bytě?

  7)   Kdo zůstal na konci seriálu bez partnera?

  8)   Na co je Ross alergický?

  9)   Kdo jsou Regina Phalangeová a Ken Adams?

10)   Jak se jmenují všechny děti hlavních postav?

 

A tady jsou správné odpovědi s odpovídajícím počtem bodů:

 1) Třikrát. Poprvé hned v úvodní sérii, ale pak zjistil, že jeho žena Carol je lesbička. Potom si vzal Rachel, když se spolu opili v Las Vegas a ani jeden si to nepamatoval. A do třetice s Emily, která žárlila na Rachel a chtěla, aby se za ní Ross přestěhoval do Londýna.  (1 bod)

2) Sedm! Když přišly na party k Joeymu a Chandlerovi, byl jich plný byt. Navíc jsou si velmi podobné, takže když se opilý Chandler s jednou z nich líbal, nevěděl druhý den, která to byla…   (1 bod)

3) Zpívá a tančí v travesti show. Za ženu se ale převléká i v soukromí, například na svatbě Moniky a Chandlera soutěžil se svou bývalou ženou – Chandlerovou matkou – kdo má víc sexy šaty.       (1 bod)

4) Monika a Rachel. Monika zná Rachel ze střední školy a seznámila ji s bratrem Rossem. Ross zná Chandlera z vysoké školy a seznámil ho s Monikou a Rachel. Monika se přestěhovala do babiččina bytu v New Yorku a Phoebe byla její první spolubydlící. Joey, coby spolubydlící Chandlera, přibyl do party jako poslední. (1 bod)

Pozor! Phoebe okradla Rosse ještě jako malá holka o jeho kreslené komiksy Malého vědce, takže to by také mohla být správná odpověď, i když se v té době ještě neznali.

5) Chandler je jedináček. Ross a Monika jsou sourozenci, Rachel má dvě sestry a Phoebe má sestru dvojče a nevlastního bratra. (1 bod)

6) Chyták – bydleli tam nějakou chvíli všichni. Phoebe s Monikou jako první, pak ji vystřídala Rachel. Chandler a Joey vyhráli byt v sázce. A v posledním díle se dozvídáme, že i Ross (ještě na střední škole) v bytě u babičky přespával, když zkoušel být tanečníkem! (1 bod)

7) Joey. Monika je vdaná za Chandlera a mají novorozená adoptovaná dvojčata, Ross s Rachel se dali znovu dohromady a Phoebe je vdaná za Mika. (1 bod)

8) Na kiwi. V jednom díle skončil dokonce s alergickou reakcí v nemocnici. (1 bod)

9) Alter ego Phoebe a Joeyho. Tato jména používají, když nechtějí říct svá pravá. (2 body – jeden za každé jméno)

10) Ben (syn Rosse a jeho první ženy Carol), Emma (dcera Rosse a Rachel), Erika a Jack (dvojčata Chandlera a Moniky, pojmenovaná po jejich biologické matce a otci Moniky) + nesmíme zapomenout na Phoebina trojčata – Leslie, Frank Jr. Jr. a holčička Chandler! (7 bodů – jeden za každé jméno)

 

A jak jsi na tom?

 17–13 bodů: Jsi Super Znalec!

Tak to byl tedy výkon! Seriálové Přátele znáš nejspíš líp než ty svoje opravdové. Klobouk dolů! Kolikrát jsi viděl/a každý díl? Ale pozor – víš toho tolik i o českých dějinách nebo o tom, jak se počítají matice?

12–7 bodů: Tvoje heslo: Všeho s mírou…

Možná jsi i viděl/a všechny díly, ale určitě ne 3x nebo 4x. Nejsi přece blázen a svůj čas věnuješ i jiným seriálům, nebo dokonce dělání něčeho užitečného!

7 – 0 bodů: A čí že to jsou přátelé?

Tak ty Přátele opravdu moc neznáš. To, co o nich víš, jsi nejspíš zaslechl/a, když se kamarádi bavili v hospodě o nových dílech. A nebo jsi na to zkrátka příliš mladá/ý, přece jenom – seriál běžel v letech 1994 – 2004, to by tě omlouvalo.

 

A za odměnu se všichni podívejte na to, jak se natáčelo a co všechno se při tom pokazilo 🙂

 

Foto: edna.cz

Podobné články

Herci malých rolí

Klasik kdysi řekl, že není malých rolí, pouze malých herců. Ony ale malé role jsou. A mají své česk...